Puré de patata al forn

01.12.2012 20:07

Per preparar aquest puré de patata necessitarem per a dues persones

  • 4 patates de mida mitjana
  • margarina o mantega
  • 150 grams de pernil salat
  • formatge ratllat
  • sal
  • oli
  • una mica de llet

El primer que heu de fer és bullir les patates amb la pell, amb aigua i sal. Quan les tingueu bullides, deixeu que es refredin una mica i les peleu. A continuació les trossegeu i les tritureu pel premsa puré, tot afegint una mica de mantega. Afegiu una mica de llet, fins aconseguir la textura que desitgeu, segons us agradi més o menys espès.
Repartiu la barrega en una llanda que poguem col·locar al forn i per sobre hi afegiu el pernil, el formatge ratllat i dues o tres boletes de mantega i ho poseu a gratinar, a foc no gaire fort (160-180 ºC). Quan ja veieu que està doradet, ho retireu del forn. I ja teniu aquest deliciós puré de patata, una recepta molt fàcil de fer. Bon profit!