Puré de patata al forn
Per preparar aquest puré de patata necessitarem per a dues persones
- 4 patates de mida mitjana
- margarina o mantega
- 150 grams de pernil salat
- formatge ratllat
- sal
- oli
- una mica de llet
El primer que heu de fer és bullir les patates amb la pell, amb aigua i sal. Quan les tingueu bullides, deixeu que es refredin una mica i les peleu. A continuació les trossegeu i les tritureu pel premsa puré, tot afegint una mica de mantega. Afegiu una mica de llet, fins aconseguir la textura que desitgeu, segons us agradi més o menys espès.
Repartiu la barrega en una llanda que poguem col·locar al forn i per sobre hi afegiu el pernil, el formatge ratllat i dues o tres boletes de mantega i ho poseu a gratinar, a foc no gaire fort (160-180 ºC). Quan ja veieu que està doradet, ho retireu del forn. I ja teniu aquest deliciós puré de patata, una recepta molt fàcil de fer. Bon profit!