Postres

Pa de pessic

14.12.2012 18:19

El pa de pessic és una de les postres més tradicionals catalanes. Sabíeu que el seu nom prové de la manera que tenim de menjar-lo? A pessigades. Doncs bé, avui us explicaré com en podeu preparar un de molt bo, i molt fàcil de fer. Necessitareu:

  • 4 ous
  • 300 grams de farina
  • 400 grams de sucre
  • un iougut de llimona
  • un got d'oli (prenent com a mida l'envàs de iogurt)
  • un sobre de llevat
  • una mica d'anís (una mica menys de mig iogurt)

En un bol gran barregeu tots els ingredients i ho bateu tot amb la batedora. A continuació col·loqueu la barreja a la llanda o recipient on el courem al forn. També podeu fer servir un motlle de silicona, que van molt bé per coure al forn. Ho col·loquem al forn i ho deixem fer durant 45 minuts aproximadament a uns 160 ºC (amb una forquilla podeu anar controlant la cocció). I ja ho teniu! Bon profit!

Pastís de formatge

04.11.2012 12:04

Per a la preparació d'aquest deliciós pastís de formatge necessitarem:

  • 60 grams de mantega
  • 25 galetes maria
  • 3 ous
  • 2 tarrines de formatge Philadelphia
  • 200 grams de nata líquida
  • 150 grams de sucre
  •  1 cullerada de farina
  • melmela (preferiblement de maduixa o fruits vermells)

El primer que hem de fer és untar el motlle on farem els pastís de mantega, i polvoritzem la farina. 

A continuació triturem les galetes i afegim la mantega. Amb les mans, amassem la barreja fins que ens queda una massa compacta i la repartim per la base del motlle.

En un bol a part posem els tres rovells d'ous, les dues tarrines de formatge, la nata líquida i el sucre. Ho passem tot per la batedora. 

Preparem les clares dels ous a punt de neu. Afegim la farina, remenem i ho aboquem a la barreja anterior. Ho remenem i ho afegim al motlle.

A continuació, ho posem al forn a 175 ºC durant aproximadament uns tres quarts d'hora, per dalt i per baix. Un cop passat aquest temps, traiem el pastís del forn i el deixem refredar. Quan ja està fred, afegim la melmelada i ja ho tenim!